hardlopen

Hierbij wil ik jullie graag wat realistische tips geven voor mensen die, net als ik, net beginnen met hardlopen.

1. Koop niet meteen de duurste hardloopschoenen en hardloopoutfits!

Het kan enorm motiverend werken om in gloednieuwe Nike’s te gaan rennen met een bijpassend setje aan. Het werk echter heel demotiverend voor je portemonnee als je al na een paar keer hardlopen, besluit ermee te stoppen. Wacht daarom even met het aanschaffen van dure producten totdat je zeker weet dat hardlopen iets voor je is.

Ik heb zelf mijn hardloopschoenen bij de scapino gekocht en mijn renbroek en shirtje bij de action. Lekker low budget en het fungeert prima!

2. Stel realistische eisen.

Als je zoals ik lang niks aan je conditie gedaan hebt, kan het soms zwaar vallen om weer opnieuw te beginnen met sporten. Daarom is het belangrijk om langzaam op te bouwen. Ik vind het bijvoorbeeld fijn om een vast rondje te rennen, zo zie ik mijn vooruitgang. Eerst kwam ik niet verder dan de derde lantaarnpaal, maar nu ren ik rustig een hele straat door, om daarna pas buiten adem te zijn. Dit voelt als een enorme overwinning!!! Elke lantaarnpaal extra is er weer een schouderklopje waard!

3. Beloon jezelf

Het kan soms hartstikke moeilijk zijn om weer te gaan sporten en daarom verdien je een beloning als je eindelijk besluit om het weer te gaan doen. Ik bedoel niet dat je na een rondje hardlopen alweer een designer tas moet kopen, maar je kunt dit bijvoorbeeld wél doen als je een kwartier achter elkaar kunt rennen.

4. Download Evy

Evy is een Belgische madame die je opbouwende dingen in je oor fluistert als je aan het rennen bent. Dit werkt voor mij enorm motiverend, omdat er een extern iemand me nu aanmoedigt om net dat extra stapje te zetten.

5. Geniet

Als laatste is het belangrijk dat je gewoon geniet van wat je doet. Als hardlopen voor jouw elke keer weer een marteling is, dan is het misschien niet de sport voor jouw!

Om af te sluiten nog een paar plaatjes die jullie helpen te motiveren 🙂

images

hardlopen-astma

Heel veel succes met het zware begin!
X

Advertenties